Upah Buat Website dengan Harga LESS RM150 DISKAUN!

Cari Orang Untuk Upah Buat Website Bisnes Anda? Saya Akan Bantu Designkan Website “Yg Awesome Gilerr

So That Anda Boleh Gunakan Ia Untuk Kempen FB Ads Anda,
Google Ads & Datangkan Sales Untuk Bisnes Anda

Hire Hafiz Untuk – Upah Buat Website Design Bisnes Anda! (DISKAUN RM150 Dari Harga Asal!)

upah_buat_website_hafizrosilawebdesign_web_designer-resize

From The Desk of A Web Designer,

Hi, Saya Hafiz Rosila – A Freelance Web Designer,
Anda Bisnes Owner? – 
Carik org untuk upah buat website design bisnes anda? Hear Me Out Sekejap,

Let’s be honest.

Saya tahu kenapa u stop kat sini, spend some time with me and read my copy. U probably bisnes dah lama tapi entah kenapa bisnes u still BELUM ada website.

Maybe u belum jumpa lagi org yg sesuai untuk upah buat website design u.

Not to mention, yang bisnes nyer.. performance dia

Tak seperti yang u harapkan.

Sebenarnya u mmg tahu, yang bisnes u tu boleh buat LEBIH LAGI.

Saya rasa saya tak perlu nak mention kenapa bisnes u perlu ada website – If not semua org yg berbisnes, mesti dah boleh tahu dah kenapa bisnes dia nak kena ada website.

  • U boleh buat more money dgn website…
  • Reach more people…
  • Boleh run iklan FB Ads, Google Ads, YouTube Ads…
  • Landing page untuk bawak leads bisnes u…
  • Dia boleh jdi tempat customer u tahu information…
  • Menaikkan trust customer u…
  • Close deal bisnes tanpa penglibatan u pun…
Harga Offer Ni Akan Tamat Dalam Masa...

But here’s the thing:

 

 

Rata-Rata ZAMAN SEKARANG – Ramai Org Berniaga…

 

 

Bukan u SORG LAGI DAH Berniaga Benda Yg Sama

 

 

upah_buat_website_pesaing_bisnes-1-resize

Persaingan MAKIN RAMAI… Org start berniaga jer mcm “cendawan tumbuh lepas hujan…”

Kalau u rasa setakat dah ada Facebook, Instagram, u rasa enough… U rasa bisnes u dah boleh datangkan SALES..

U rasa dah tak perlu buat benda lain,

My friend, u are so wrong.

 

 

…dunia bisnes skang perlukan lebih dari tu…
…kita tak boleh pakai satu cabang marketing jer.

Well, kalau setakat main-main posting dekat Facebook, Insta, then harapkan someone beli, u pun sendiri tahu apa result dia betul?

U need more than that.

 

 

U Need to Reach More People, Close Lagi
Banyak Deal, & At The Same Time…

Meminimakan Penglibatan You

Best tak, kalau u boleh close deal tanpa penglibatan u langsung?

Best tak, kalau u ada satu platform yang akan ‘EXPLAIN’ kan semua perkara pasal bisnes u dekat prospek u?

Ianya menjimatkan masa!

upah_buat_website_business_man_relax-3-resize

Tak perlu nak explain SEMUA PERKARA pasal bisnes u “berulang-ulang kali…”

Kalau sorg dua, larat lahhh.. Kalau yg datang tanya 10 people at-one-time? Tak ker jenuh tangan nak WhatsApp sorg-sorg?

You get the point.

Kat sini lah function nya sesebuah website tu.

That’s y anda kena hire saya untuk upah buat website bisnes anda!

Senang citer, your website do the talking! Anda tinggal nak close deal jer! Well, sebab in the end, customer u mesti akan contact u punyer by WhatsApp or by call.

Anda tinggal CONFIRMKAN that deal!

Bila Bisnes U Ada Website, Ianya Akan Bantu Naikkan…

Trust Customer Untuk Berurusan Dgn U…

Let’s say u run bisnes supply machine pemotong bahan sejuk beku.

Kalau kita tahu bisnes mcm ni, rata-rata banyak pesaing, betul?

But profit dia nice, why? Sbb, machine tu harganya bukan RM1.. RM2 or RM100,

Dia boleh cecah 4 ANGKA OR EVEN 5 ANGKA!

Take example daripada salah sorg client sy, Tuan Zubir Wahab.

upah_buat_website_tuan_zubir_wahab-resize

Baru-baru ni dia baru close satu deal, supply satu bone-saw machine untuk Golden Palace Horses Hotel, Seri Kembangan Selangor.

Alhamdulillah, nice.

So apa yg saya buat untuk dia?

Tuan Zubir ni jumpa saya untuk bantu, upah buat website design bisnes dia.

Saya designkan satu website untuk dia, which kita includekan:

  • APA BISNES DIA BUAT
  • APA YG DIA BANTU
  • SIAPA YG DIA BANTU
  • APA JOB-JOB DIA SEBELUM NI
  • JENIS-JENIS MACHINE YG DIA SUPPLY
  • CLIENT BOLEH REQUEST QUOTATION DEKAT WEBSITE DIA

Ini layout homepage website dia..

upah-buat-website-zubeckmachinery-my-home-page

Untuk full website dia boleh tgok dekat sini https://zubeckmachinery.my.

So apa yg Tuan Zubir ni tinggal nak buat?

Next time bila dia ada prospek @ leads baru untuk bisnes dia, dia boleh bawak prospek dia ni ke website dia, show dia punyer credibility.. siapa dia, apa dia boleh buat semua..

Tunjukkan past customer dia, testimoni customer dulu semua..

And sedikit sebanyak akan menaikkan confidence atau TRUST someone untuk berurusan dgn dia.

Tak ker memudahkan kerja? 

Business Owners Mistakes #1 – Bisnes Dia Dah Bagus:

Tapi dia takde platform untuk dia “show off..” kan pada customer dia…

upah_buat_website_hafiz_rosila_key_intakes-resize

I’ve seen it so many times.

Banyak kali dah saya jumpa, sometimes bisnes org tu sgt bagus! Lagi bagus daripada bisnes saya.

Client dia bukan calang-calang beb, agensi-agensi besar kat Malaysia ni: Celcom, Maxis, Shell lahh, Petronas lah, etc…

 

Testimoni terkumpul berlambak! Siap ada buat untuk artis-artis! Station radio terkemuka! Senang citer bisnes DAHSYATT LAH!

Tapi takde platform yg mana untuk tunjukkan kepada ‘next-next client..’ akan datang, supaya boleh datangkan SALES BARU.

If u think sebenarnya.. bisnes u dh bagus dh, dah pernah start, dah lama start, cuma takde platform WEBSITE yg akan bantu memudahkan kerja bisnes u akan datang, betul?

That’s why u should hire someone untuk upah buat website bisnes u.

That’s where I’ll be coming.

Kenapa Anda Perlu Hire Saya Untuk Upah
Buat Website Design Bisnes Anda: 

Apa Yang Anda Akan Dapat For Your Website Nanti…

First of all, WEBSITE has always been my passion sejak saya sekolah menengah lagi!

Masa tu tahun 2010, here I am tengah duduk berehat masa tu, time tu tengah rehat.. Then suddenly, ada satu majalah ni nama dia “Dewan Siswa..”

Anda mungkin pernah dengar atau tak, not that it really matters.. Tapi majalah ni MENGUBAH HIDUP SAYA!

There was an article dalam majalah tu, tajuk dia “Meneroka Bidang Keusahawanan Dalam Talian..”

Translate dia, “Meneroka Bidang Bisnes Online” lah kira..

upah_buat_website_gambar_artikel-resize

Artikel majalah tu citer pasal bisnes online, ada website.. Macam mana konsep tak perlu ada depan bisnes 24/7.. U know, masa tu kan benda ni baru-nak-up.

So me yang baru berumur setahun jagung dalam dunia sebenar, tahun tu baru nak amek SPM semua..

Saya jadi jatuh cinta dengan konsep berbisnes online ni.

Especially, website.

 

I even kerat, gunting artikel majalah tu dan simpan elok-elok dengan saya. Dah lah majalah tu kongsi satu kelas, memang nasib lah sape baca lepastu BERLUBANG! 

Haha.

Note: (Both physical & jugak digital.. Saya pergi scan artikel tu)

Tak caya? Tengok ni.

upah_buat_website_artikel_screenshot_1-resize
upah_buat_website_artikel_screenshot_2-resize
upah_buat_website_artikel_screenshot_3-resize

So whenever I feel down, whenever saya rasa macam jatuh, I always ingat balik macam mana saya start, and have a look dekat artikel ni.

Since then, saya jadi jatuh cinta giler dengan website-website ni.

Seronok mata memandang website-website yg cantek-cantek haa.

So start dari situ sy try figure macam mana nak buat website yang macam tu, yang boleh membantu bisnes owner dalam run bisnes dia secara online, dengan BERSISTEM!

Dan ianya mesti perlu mula: dengan ADA WEBSITE.

SINCE 2015,

Saya Dah Attend Beberapa Business Classes,..

Seminars & Jugak Closed-Group Sessions..

upah_buat_website_attend_kelas_bisnes-resize

Untuk belajar macam mana run bisnes dengan sebetulnya, nak-nak pulak dengan zaman “high-paced” sekarang ni.

All online & digital!

So maybe ada perkara yang saya tahu yang anda belum tahu.

Dan maybe jugak ada perkara yang saya paling tahu, especially hal-perihal website ni yang mana saya boleh nasihatkan u sebagai bisnes owner.

Dapatlah sharing ilmu sikit dan kepakaran saya.

Okay, Berbalik Kepada Apa Yang U Akan Dapat Nanti: Bila U Decide Hire Saya Upah Buat Website

#1Website Design Yang Cantek: Bukan pakai template sama ya…

Saya ada apa yang orang panggil “eye of a designer”..

upah_buat_website_design_yang_cantik-resize

So saya boleh tahu design macam mana sesuai untuk bisnes u dan apa yang akan datangkan “wow-factor” dekat website u.

Saya DESIGN FROM SCRATCH YA! Tak main lahhh macam designer lain, satu template pakai SEMUA ORG.

Lepas tu hasil tak seberapa. Sorry not me

#2Website Design Mobile-Friendly: Google dah wajibkan..

Website nak dapat ranking better dalam result, WAJIB mobile-friendly

upah_buat_website_mobile_friendly-resize

Pernah tak masuk website yang tak mobile-friendly langsung? Frust, rasa menyampah nak kena zoom-in, zoom-out kan?

Now bayangkan benda tu jadi kat pelanggan u.

According to Statista, pengguna internet SELURUH DUNIA dari FON SAHAJA pada tahun 2018 is 52.2%!

#3Responsive Website Design: Looks good in any devices..

Website anda akan nampak cantik dalam apa device yg orang guna

upah_buat_website_responsive_website_design-resize

Bila anda hire saya untuk upah buat website bisnes u, saya akan buatkan dia “responsive-design..” so that ianya akan tetap display cantik jer dalam apa jua device.

Tak kesah pelanggan u layari laman web u pakai desktop ker, laptop ker, fon ker, tablet ker..

All will look good! Layout dia takkan lari, dia akan auto-adjust.

#4Secured SSL Certificate: Protection from hackers/scammers..

Google akan ranking kan website u better, sebab secure..

upah_buat_website_ssl_certificate_secure-resize

Website yang takde SSL (yang logo mangga/padlock tu) dekat domain dia, Google anggap website tu tak berapa nak secure.

So akibatnya, ur website will not rank better (SUSAH DIJUMPAI di enjin carian).

Website yang ada SSL akan menaikkan trust pengguna untuk terus melayari laman web u tanpa risau.

#5Website Re-Design: From old, not-responsive.. to looking new!

Kalau bisnes anda dah ada website dah, tapi nak re-design balik

upah_buat_website_redesign_old_website-resize

Maybe dulu anda dah pernah ada website or still ada website sekarang, tapi dah lama, usang.. berhabuk dah design dia.

Orang dah tak pakai design tu, view dia pun not mobile-friendly. 

Maybe at that time (tahun 2000, it looks good..) Tapi zaman sudah berubah maa..

Tengok apa client saya kata;

upah_buat_website_testimoni_tuan_zubir_zubeck_machinery-resize
upah_buat_website_testimoni_tuan_hadi_rahman_indipixels-resize
upah_buat_website_testimoni_tuan_kishven_green_tree_wash-resize

View Portfolio Website

#6Setup Website E-Commerce: Ada kedai online anda sendiri

Nak jadikan website anda macam online-mall? Shopee? Lazada?

upah_buat_website_setup_website_e_commerce-resize

Nak branding kan bisnes anda sebagai website e-commerce?

Nak ada produk jual online jer kat website? Customer boleh beli from website jer, takyah berurusan dengan u, semua computer buat..

Anda just buat marketing, pantau sales dia apa semua.. All thru website! Itu namanya SISTEM!

#7Setup Payment Gateway: Terima online payment di website

Customer boleh terus bayar dekat website, tak perlu keluar login sendiri

upah_buat_website_terima_pembayaran_online-resize
toyyibpay_logo-resize-new

Payment gateway sebenarnya INCREASE KAN chances pelanggan untuk TERUS BUAT PEMBELIAN.

Sgt recommended untuk siapa yg buat website e-commerce! Diorang tak perlu keluar website u, login sendiri.. Nanti anak nanges lahh, apa lah, dah luper.

Kalau belum ada akaun payment gateway, saya recommend ToyyibPay.

#8Add Button WhatsApp: Customer boleh terus WhatsApp u 

Let’s face it, WhatsApp sekarang dh jadi one of the BEST ways to close deal

upah_buat_website_add_whatsapp_button-resize

Saya akan tlg letak kan button WhatsApp dekat website u, nanti customer boleh tekan/klik, then dia boleh terus WhatsApp no. u

Kalau dia ada apa-apa nak tanya, sebarang kemusykilan dia akan terus WhatsApp.

Your job from here? Try to close the deal

#9 – Property Booking System: Sesuai untuk bisnes hotel 

Customer u nanti boleh book hotel @ homestay, all from website

upah_buat_website_hotel_booking_system-resize

If anda menjalankan bisnes hotel atau homestay, saya boleh suggest kan booking system dekat website yg simple, modern & efisien.

I’ve done couple of hotel websites, boleh refer GrandBorneoHotel.com as one of my examples.

No need for ur penglibatan, u just pantau sistem jer.

#10 – Speed Website Laju: Saya pakai hosting premium yer 

Bukan pakai hosting cikai murah punyer, I’m using Europe’s biggest!

upah_buat_website_hosting_website_laju-resize

Website hosting yang bagus akan buat kan website anda load lebih cepat,

So.. load cepat = better user experience

Better user experience = pengguna website pun riang. Bila diorang suka guna website u, they spend more time dekat website u. Hopefully it’ll convert to sales later.

Tak Kira Apa Bisnes Anda, There’s Always A Website For U…

Banyak Dh Upah Buat Website Dgn Saya…

upah_buat_website_screenshot_zazalina-resize

Bisnes fesyen/pakaian

upah_buat_website_screenshot_hf_bottle-resize

Bisnes custom packaging

upah_buat_website_screenshot_gbh-resize

Bisnes hotel

upah_buat_website_screenshot_little_dolphins-resize

Bisnes travel agency

upah_buat_website_screenshot_apploqic-resize

Bisnes app developer

upah_buat_website_screenshot_zubeck-resize

Bisnes frozen machine

upah_buat_website_screenshot_everytimeoils-resize

Bisnes essestial oil

upah_buat_website_screenshot_staland-resize

Bisnes property

upah_buat_website_screenshot_getrank-resize

Bisnes digital marketing 

upah_buat_website_screenshot_meic-resize

Bisnes financial investment

upah_buat_website_screenshot_crowd99-resize

Bisnes cafe/restoran/makanan

upah_buat_website_screenshot_syillas-resize

Bisnes home tuition

View Website Yg Saya Buat

Okay you get the point.

Ada TERLALU BANYAK sangat contoh design for any kind of business haa.

Kalau saya letak semua, sampai bila pun tak habis nanti.

Senang citer, no matter apa bisnes yang u buat.. U need a website & there’s always that need for website haa.

Unless kalau u sendiri yg tutup mata, tak mahu open ur mind and effort, untuk invest for ur bisnes.

Yg tu saya tak boleh tolong.

Okay Next, How Much Right? How Much
Should I Charge Untuk Saya
Punyer Website Bisnes Ni?

If u dah baca everything up to this point..

I can see yang u serius untuk bisnes u.. Try to improve better betul?

But everything comes with commitment. Cuma dlm bisnes, kita panggil dia investment.

Bagi saya peluang, one shot jer.. Untuk upah buat wesbite design for ur business.

Benda ni INVEST SEKALI JER, THEN INSYA ALLAH UNTUNG BERKALI-KALI.

If u’re a Muslim, like me… or any religion pun.. Kita semua tahu kita boleh berusaha, then Tuhan akan tolong next, betul?

Then hopefully lepas ni u boleh jadi mcm happy clients saya;

upah_buat_website_testimoni_tuan_amir_oliviepowerup-resize
upah_buat_website_testimoni_puan_fadhlina_everytimeoils-resize
upah_buat_website_testimoni_cik_zazalina_premium_beautiful-resize

ONE TIME INVESTMENT…
DISKAUN RM150 Offer – Start Ada Website
Dengan Harga RM900 RM750 Jer..!

Harga Offer Ni Akan Tamat Dalam Masa...

Enough dah baca copywriting saya. It’s decision time.

I’m offering my BEST PRICE for now. It doesn’t get any better than this.

Saya tak boleh nak bukak harga macam ni lama-lama…

Sebab ada cost yang saya nak kena cover.

Hosting everything semua US Dollar, saya tak main hosting cikai… Kualiti & speed is my go-to.

Saya untung pun biasa-biasa jer… maybe u guys semua untung lagi bagus dari saya. I’m a freelance web designer, one-man-wolf, buat sorang-sorang jer.

Not an agency or a big company.

But I believe, one day nanti saya tak cas lagi dah harga macam ni. Cuz I’m growing..

So.. lebih baik u hire saya sekarang untuk upah buat website bisnes u.

The best part? I even kasi u FREE bonuses lagi!

FREE BONUSES!

Included Package, Bonus Yang Anda Akan Dapat.. Bila Upah Buat Website Dgn Saya

FREE Bonus #1 = FREE Domain Untuk Servis Upah Buat Website Saya (Value: RM63)

upah_buat_website_free_domain_bonus-resize

That’s it! Saya kasi u FREE domain name (nama website..) untuk website u for the first year!

Boleh pilih from; .com, .biz, .org, .me, .online, .net, .us, .ca, .info.

 FREE Bonus #2 = 25 GB SSD – Hosting Website Anda Laju (Value: RM103)

upah_buat_website_ssd_storage-resize

Pernah dgr SSD? Bagi yg tahu SSD ni apa, maybe dia boleh faham dah.

Benda ni akan buatkan website u jdi laju. Server boleh tampung space besar (up-to-25GB..)

FREE Bonus #3 = Managed WordPress Hosting (Value: RM103)

upah_buat_website_wordpress_hosting-resize

Saya includekan sekali FREE, hosting khas untuk run website WordPress. Sebab saya guna WordPress.

So website anda dah lah ada SSD, ada hosting khas WordPress pulak tu!

 FREE Bonus #4 = Saya Bagi User Details Login Hosting (Value: FREE)

upah_buat_website_kasi_user_details-resize

Saya tahu ada designer or developer taknak kasi user details u. Sebab dia nak u continue dgn dia.

I’m not interested dgn benda-benda mcm tu. So saya kasi jer kalau u nak.

FREE Bonus #5 = Setup Email Bisnes, @domain.com (Value: Included)

upah_buat_website_setup_webmail_account-resize

Pernah tengok tak professional email punyer mcm mana? Ni namanya bisnes email, for branding.

Cth: admin@domain.com. Saya kasi u boleh setup up-to 10 email accounts.

 FREE Bonus #6 = FREE Lifetime Update & Maintenace (Value: U Tentukan)

upah_buat_website_lifetime_update_maintenance-resize

Selagi nyawa dikandung badan saya akan terus pantau dan update website u, for FREE! And maintain kan dia.

Anything u nak tambah if ianya simple & sikit saya akan tolong yer.

If u’re smart, or if u’re a big company already.. Sdn Bhd.. Enterprise.. or whatsoever, this amount of money is sikit dengan nak compare apa yang u boleh dapat balik.

Apa yang u nak kena buat lepas ni adalah marketing & belajar macam mana nak datangkan traffic ke website bisnes u.

That’s all.

In order nak maximised kan strategi digital marketing tu, u need a website dulu sebab itu HUB dia.

Start Ada Website Untuk Bisnes Anda Sendiri For Only RM750… Harga Ni Tak Lama

Harga Offer Ni Akan Tamat Dalam Masa...

Lepas tu, saya kena bukak harga asal balik. Sebab-sebab nya anda sendiri dah tahu dah.

Now it’s time untuk anda pilih, whether anda nk biarkan orang lain, pesaing anda beat anda dulu dengan ada website dlm niche yg sama..

Atau u be quick & take action.

Lagi cepat u ada website, lagi cepat u boleh buat all those online marketing strategy yg u dah belajar pergi seminar, kelas apa semua tu.

I think that is all from me, kat bawah ni saya tinggalkan contact details saya;

When u are ready dengan ur decision.. Call sy, or WhatsApp saya. Then kita tengok apa yg saya boleh buat untuk bantu bisnes u.

Anda boleh pilih nak hubungi saya macam mana. I hope I see u on the next stage ya..

 

upah_buat_website_hafiz_signature
“To the best of your business”

Hafiz Rosila,
Web Designer – HR Web Design

error: Content is protected !!